House 1503. Built, 2016

This family home is located on a substantial north-facing suburban plot. Our clients wanted a simple transformation that maximised garden space.

A rear extension consists of timber and cement sheet cladding, which is given nuance through minor alterations to its simple form. A curved corner softens the entry experience, a folded line of glazing provides a functional eave and glazing is located to moderate light and frame views. Inside, generous living spaces are conducive to casual family life.

Different living zones are created through gentle interventions: diffuse light on entry shifts to a bright double-height family room, changes in material create warmth and small nooks are suited to impromptu reading and resting. A large strip of fenestration brings light and fresh air into the generous living space which extends to a spacious timber deck.

Green Magazine
Houses Magazine

Photography: Ben Clement